Langsung ke konten utama

DAILY 3 ENG

     After we made preparations for two days, on this day it was time for us to sell our group's products and distribute some student and lecturer coupons. At 08.00 we have done the mise an place in show kitchen and at 10:00 we are ready to sell.

     But in the middle of my mise an place, Mr. Ical gave me the task to make geprek chicken again. I immediately do thawing chicken first. while waiting I help my friend back to prepare the tools we will use. Then after the chicken done, I immediately cut. after that I marinated the chicken.

     After the prayer I fried the chicken, I prepared cabbage and long beans for frying. And after that I general cleaning with other friends.





Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL  1. Meat Hammer Fungsi : Untuk memipihkan daging Material :  Cara membersihkan : Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakain air bersih 2. Fish Scissor Fungsi : Alat khusus untuk menggunting bagian-bagian ikan Material : Stainless stell dan plastik Cara membersikan : Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakai air bersih 3. Potatoe Cutter Fungsi : Alat ini  dapat diatur agar hasil yang diperoleh sesuai dengan bentuk potongan yang diinginkan  Material : Stainless steel Cara membersihkan :  Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakai air bersih EQUIPMENT 1. Baking Oven Fungsi : Oven yang digunakan untuk membakar roti dan kue Material : Stainless steel Cara membersihkan : Dilap menggunakan napkin/serbet yang basah 2. Range Tops Fungsi : Alat memasak dengan sumber panas yang dihasilkan dari gas, listrik. Suatu alat (kompor) yang digunakan untuk memasak Material : Stainless stell, besi, baja Cara membersihkan :