Langsung ke konten utama

DAILY 12 ENG

     Hallo gais. After yesterday working on croissants, sour dough dough, and Tartlet. Today we are more focused on making tartlets.

     Arrived in pastry, we took out the sour bread mixture from the chiller, and shaped it and then proofed it again for an hour. Then I made a tartet again with a thinness of 0.5 inch. Obviously you have to be careful. After the tartlet dough is made, I put it in the chiller so it doesn't get too soft when I want to make it later. While waiting, we carve the sour bread mixture, then bake for almost an hour.

     After that we formed the tartlet with the largest and medium size. Then save it in the chiller again before baking. And the results are, thank God, good. Then I store it well in a chiller with a wrapped condition.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL  1. Meat Hammer Fungsi : Untuk memipihkan daging Material :  Cara membersihkan : Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakain air bersih 2. Fish Scissor Fungsi : Alat khusus untuk menggunting bagian-bagian ikan Material : Stainless stell dan plastik Cara membersikan : Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakai air bersih 3. Potatoe Cutter Fungsi : Alat ini  dapat diatur agar hasil yang diperoleh sesuai dengan bentuk potongan yang diinginkan  Material : Stainless steel Cara membersihkan :  Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakai air bersih EQUIPMENT 1. Baking Oven Fungsi : Oven yang digunakan untuk membakar roti dan kue Material : Stainless steel Cara membersihkan : Dilap menggunakan napkin/serbet yang basah 2. Range Tops Fungsi : Alat memasak dengan sumber panas yang dihasilkan dari gas, listrik. Suatu alat (kompor) yang digunakan untuk memasak Material : Stainless stell, besi, baja Cara membersihkan :