Langsung ke konten utama

DAILY 11 ENG

     Hallo gais. On this day, we just continue our croissants. Because, the croissants we made yesterday still want to be good. So, Pak ical wants all of us to make back the croissants yesterday but only to the mixing stage, and we rest for the night. after that we continue the next step this morning.

     Today we just have to fold and baking. during proofing time, we prepare to make Sour Bread using Levain which will be rested for the whole day. After that, I made Pie dough after the Sour Bread dough was done.

     Today croissants show a lot of good things, although in the end we were hesitant at the last folding before being formed, because it looked like fat that almost fell with the dough so it might fail again. When croissants are baked, it looks like the batter is falling.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL  1. Meat Hammer Fungsi : Untuk memipihkan daging Material :  Cara membersihkan : Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakain air bersih 2. Fish Scissor Fungsi : Alat khusus untuk menggunting bagian-bagian ikan Material : Stainless stell dan plastik Cara membersikan : Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakai air bersih 3. Potatoe Cutter Fungsi : Alat ini  dapat diatur agar hasil yang diperoleh sesuai dengan bentuk potongan yang diinginkan  Material : Stainless steel Cara membersihkan :  Dicuci dengan sabun lalu dibisal memakai air bersih EQUIPMENT 1. Baking Oven Fungsi : Oven yang digunakan untuk membakar roti dan kue Material : Stainless steel Cara membersihkan : Dilap menggunakan napkin/serbet yang basah 2. Range Tops Fungsi : Alat memasak dengan sumber panas yang dihasilkan dari gas, listrik. Suatu alat (kompor) yang digunakan untuk memasak Material : Stainless stell, besi, baja Cara membersihkan :