Langsung ke konten utama

DAY 1 ( ENGLISH )

         Hello guys, today the first time for me in to the second semester and this is a first my blog. The first i want introduce my self  my name is Muhammad Zahran Faried Jaka Utama you can call me Jaka. Now i college in Tourism Polytechnic of Makassar a majors Hospitality that is Food Production Management. And i wanna tell you my daily activity today and i would you like to tell about my daily activity. start from i come in university into the kitchen, oneline and general cleaning until i come from the kitchen.

         At 06.03 am i leave from home to campus. After i'm arrived in campus i prepare my self for in to the kitchen. And after that we online in front the kitchen for checking our personal and tools then i put my toolbag in locker. And then we in to the kitchen and directly accept the lesson from Chef Aldino about menu breakfast one week and share a many recipe for breakfast. After that we prepare all ingredients for hard roll and then my group explained about how to make hard roll with supervisior .

        Around the 14.37 am all our product are finished and we immediately cleaning up which we already use. 15.12 am we given a time for break and pray, after that we back to online for general cleaning and supervisior pick our group for general cleaning. Before we back to home Chef Aldino explain about what we do tomorrow and Mr. Jaya explain about task of KPA. After we general cleaning we online again and we get information from Mr. Faisal Akbar for tomorrow the last we back to home.

HARD ROLL

Ingredients :

• Water            350 gr
• Yeast             10 gr
• Hard Flour    625 gr
• Salt                14 gr
• Sugar             14 gr
• Shortening    14 gr
• Egg Whites    14 gr



Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL Colling rak adalah alat untuk mendiginkan produk yamg sudah matang dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Butter roller adalah alat untuk memotong margarine dalam bentuk bulat dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Salmon Knife adalah alat untuk atau mengiris salmon dan terbuat dari bahan logam anti karat dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih. EQUIPMENT Ice shaver adalah alat untuk mengharuskan ice cube dan terbuat dari bahan besi dan stainlless steell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air. Vending machine adalah alat untuk menyimpan minuman yang berada dalam botol dan terbuat terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah cukup dengan napkin basah lalu bersihkan bagian luarnya dan lab kembali dengan napkin kering. Ice cube tray adalah alat untuk mencetak ice dalam wadah dal...

TERMINOLOGY INDONESIAN BUFFET

1. Dojang Nakeng      Hidangan makanan pembuka ini adalah salah satu makanan laut atau biasa disebut seafood yang mana bahan utamanya adalah udang dan cumi kemudian di campur dengan beberapa bahan seperti seafood stock, sereh daun jeruk, bawang merah, cabe merah, daun mint dan kelapa sangrai . Menu ini asli dari Flores, Nusa Tenggara Barat. 2. Rujak Mie      Mie Rujak khas Palembang adalah mie yang menggunakan saus cuka dan gula merah. Isinya lengkap mulai dari mie kuning, soun, dan tauge. Mie rujak dari Palembang menggunakan mie kuning basah dan suun sebagai bahan utamanya. Bentuk pelengkap lainnya yaitu tahu, tauge yang telah diseduh air panas dan mentimun.      Saus ini dibuat dari air matang, gula merah, cuka, dan rempah-rempah yang terdiri dari lada merah, bawang putih, ebi, dan garam. Taburan bawang goreng dan kerupuk mie renyah. Meski tidak dibuat dari buah-buahan dan sayuran segar, nama rujak dalam masakan ini sep...