Langsung ke konten utama

DAY 2 ( ENGLISH )

       Hello guys, this is my second blog. I wanna tell you again about what i do in the kitchen. Today i leave early from home at 06.01 am. After i arrived in the campus i go straight prepare my self for in the kitchen. At 07.00 am we oneline in front the kitchen for checking our personal and tools or grooming. Then we in the kitchen for put my toolbag in locker and oneline again in main kitchen area. Before we prepare all ingredients supervisior explain about what we do today and explain about step by step for a'la carte.

       At 07.30 am we prepare all ingredients for continental breakfast according to the group. For today we make a breakfast according my group is watermelon juice and continental breakfast. And then at 10.00 am we open restaurant with food & baverage service or MTH and after a while the orderan begins to start as ommelte, boiled egg, fried egg, poach egg, egg benedict, continental breakfast, juice etc. We doing very professional until all of the menu sold out. After that at 11.30 we the close order.
        And then at 12.00 we doing a general cleaning until finished, after that we back to oneline in main kitchen area and chef Aldino explain about what we do for tommorow and prepare all ingredients according my group is oatmeal. After we prepare all ingredients, we back to general cleaning again until finished. At 17.30 am we oneline again in front the kitchen for already back to home but before we back to home, my supervisior gift us a snack. After that we pray and back to home.  

Watermelon juice
  • Fresh watermelon     100 gr
  • Simple syrup             30 ml
  • Ice cube                     as needed
  • Mint leave for garnish
  • Lemon for garnish
Oatmeal
  • Oatmeal/queacker     500 gr
  • Fresh milk                 500 ml
  • Cream cooking         500 ml
  • Honey                       100 ml 
  • Kiwi for garnish
  • Mango for garnish
  • Grape for garnish




Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL Colling rak adalah alat untuk mendiginkan produk yamg sudah matang dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Butter roller adalah alat untuk memotong margarine dalam bentuk bulat dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Salmon Knife adalah alat untuk atau mengiris salmon dan terbuat dari bahan logam anti karat dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih. EQUIPMENT Ice shaver adalah alat untuk mengharuskan ice cube dan terbuat dari bahan besi dan stainlless steell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air. Vending machine adalah alat untuk menyimpan minuman yang berada dalam botol dan terbuat terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah cukup dengan napkin basah lalu bersihkan bagian luarnya dan lab kembali dengan napkin kering. Ice cube tray adalah alat untuk mencetak ice dalam wadah dal...

TERMINOLOGY INDONESIAN BUFFET

1. Dojang Nakeng      Hidangan makanan pembuka ini adalah salah satu makanan laut atau biasa disebut seafood yang mana bahan utamanya adalah udang dan cumi kemudian di campur dengan beberapa bahan seperti seafood stock, sereh daun jeruk, bawang merah, cabe merah, daun mint dan kelapa sangrai . Menu ini asli dari Flores, Nusa Tenggara Barat. 2. Rujak Mie      Mie Rujak khas Palembang adalah mie yang menggunakan saus cuka dan gula merah. Isinya lengkap mulai dari mie kuning, soun, dan tauge. Mie rujak dari Palembang menggunakan mie kuning basah dan suun sebagai bahan utamanya. Bentuk pelengkap lainnya yaitu tahu, tauge yang telah diseduh air panas dan mentimun.      Saus ini dibuat dari air matang, gula merah, cuka, dan rempah-rempah yang terdiri dari lada merah, bawang putih, ebi, dan garam. Taburan bawang goreng dan kerupuk mie renyah. Meski tidak dibuat dari buah-buahan dan sayuran segar, nama rujak dalam masakan ini sep...