Langsung ke konten utama

DAILY ACTIVITY ( ENGLISH )

     This week we back to practiced the menu rotation 2. As usually, we stand on oneline at 08.00 o'clock and continued with checked the attendance and grooming. After all were completed, we went into the kitchen and stored the bag in the locker. after that, we stand on oneline again, this week we back in the main kitchen.

      As usually, on the first day of practiced we just prepared the ingredients. As for the dishes that we've prepared was menu rotation 2.1, it was chinese food, such as chinese spinach and peanut salad, traditional egg drop soup, beef rice bowl, tang yuan and tang zhong. Before we started to prepared, every representative of all section that had been handled the dishes from appetizer until dessert were explained about the dishes procedures to all section that had been prepared today. After done, we did the photo session with supervisors. And then did the prepared.

      And today, we got the soup section, it was traditional egg drop soup or asparagus soup. For soup, we just made the chinese stock. As for the ingredients were whole chicken, gingers, leeks and garlics.

Ingredients for chinese stock


Made the chinese stock

      When we were prepared, the Chef was came and told us to stand on oneline. As usually, the Chef was gave us the directions about the dishes today. Besides that, the Chef also told us to made the egg dishes, such as sunny side up and turn over. And after done, we must shown the results to Chef.



Turn Over & Sunny Side Up
      After all prepared and made the egg dishes done, we were given one hour to took a rest. After that, at 13.00 o'clock we back to the kitchen and did the general cleaning. As for the section that I've cleaned was stove. After that, we took a rest again. When we took a rest, the Chef was told us to stand on oneline and shown us about how to cut the shitake mushrooms. At 16.00 o'clock we stand on oneline for back to home. Not as usually, today we were back very fast

Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL Colling rak adalah alat untuk mendiginkan produk yamg sudah matang dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Butter roller adalah alat untuk memotong margarine dalam bentuk bulat dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Salmon Knife adalah alat untuk atau mengiris salmon dan terbuat dari bahan logam anti karat dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih. EQUIPMENT Ice shaver adalah alat untuk mengharuskan ice cube dan terbuat dari bahan besi dan stainlless steell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air. Vending machine adalah alat untuk menyimpan minuman yang berada dalam botol dan terbuat terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah cukup dengan napkin basah lalu bersihkan bagian luarnya dan lab kembali dengan napkin kering. Ice cube tray adalah alat untuk mencetak ice dalam wadah dal...

TERMINOLOGY INDONESIAN BUFFET

1. Dojang Nakeng      Hidangan makanan pembuka ini adalah salah satu makanan laut atau biasa disebut seafood yang mana bahan utamanya adalah udang dan cumi kemudian di campur dengan beberapa bahan seperti seafood stock, sereh daun jeruk, bawang merah, cabe merah, daun mint dan kelapa sangrai . Menu ini asli dari Flores, Nusa Tenggara Barat. 2. Rujak Mie      Mie Rujak khas Palembang adalah mie yang menggunakan saus cuka dan gula merah. Isinya lengkap mulai dari mie kuning, soun, dan tauge. Mie rujak dari Palembang menggunakan mie kuning basah dan suun sebagai bahan utamanya. Bentuk pelengkap lainnya yaitu tahu, tauge yang telah diseduh air panas dan mentimun.      Saus ini dibuat dari air matang, gula merah, cuka, dan rempah-rempah yang terdiri dari lada merah, bawang putih, ebi, dan garam. Taburan bawang goreng dan kerupuk mie renyah. Meski tidak dibuat dari buah-buahan dan sayuran segar, nama rujak dalam masakan ini sep...