Langsung ke konten utama

DAILY ACTIVITY ( ENGLISH )

     Monday, June 4, 2018. Today is the final test for my group, my group get a menu rotation 2.4 that is Japanese food. The menu consists of okonomiyaki, miso soup, sushi and dorayaki. Then we divide the four section, I get the main course of sushi and where sushi is divided into 4 types of hosomakisushi, nigirisushi, temakisushi and gunkansushi. After Mr. Ical explained what we do today, we immediately work in accordance with the section. First I fillet  salmon fish as a filling of nigirisushi.

     After that I prepare filling for hosomakisushi and temakisushi that is zucchini, crab stick and shrimp, then i make batayaki sauce and teriyaki sauce and for the ingredients almost same consisting of soy sauce (kikkoman), mirin, honey, salt, sesame seed but for batayaki used with butter, tomato ketchup and tonkatsu (buldog). To make it easy enough that all the ingredients are mixed until blended and cooked to a boil.

     At 11.23 I helped the appetizer section to prepare the filling for okonomiyaki which was cabbage (shreded), leek (sliced) and beef bacon, after all was done I helped Yusria and kak Roni to make chicken curry. Then I help Gita and Andini to make sushi which where each type of sushi has a different shape. And at 15.30 we started plating sushi on the  marble table.




    While waiting for Mr. Ical to come we prepared for buka puasa with the help some seniors and after that we started the general cleaning but not long after that call to prayer to commemorate the breaking of fasting time has arrived, so we stop to break the fast and after breaking our general cleaning is where I get the butcher section with Ica. At 19.25 we go oneline and pray to go home.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

UTENSIL & EQUIPMENT

UTENSIL Colling rak adalah alat untuk mendiginkan produk yamg sudah matang dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Butter roller adalah alat untuk memotong margarine dalam bentuk bulat dan terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih Salmon Knife adalah alat untuk atau mengiris salmon dan terbuat dari bahan logam anti karat dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air bersih. EQUIPMENT Ice shaver adalah alat untuk mengharuskan ice cube dan terbuat dari bahan besi dan stainlless steell dan cara membersihkan adalah dengan sabun dan air. Vending machine adalah alat untuk menyimpan minuman yang berada dalam botol dan terbuat terbuat dari bahan stainless stell dan cara membersihkan adalah cukup dengan napkin basah lalu bersihkan bagian luarnya dan lab kembali dengan napkin kering. Ice cube tray adalah alat untuk mencetak ice dalam wadah dal...

TERMINOLOGY INDONESIAN BUFFET

1. Dojang Nakeng      Hidangan makanan pembuka ini adalah salah satu makanan laut atau biasa disebut seafood yang mana bahan utamanya adalah udang dan cumi kemudian di campur dengan beberapa bahan seperti seafood stock, sereh daun jeruk, bawang merah, cabe merah, daun mint dan kelapa sangrai . Menu ini asli dari Flores, Nusa Tenggara Barat. 2. Rujak Mie      Mie Rujak khas Palembang adalah mie yang menggunakan saus cuka dan gula merah. Isinya lengkap mulai dari mie kuning, soun, dan tauge. Mie rujak dari Palembang menggunakan mie kuning basah dan suun sebagai bahan utamanya. Bentuk pelengkap lainnya yaitu tahu, tauge yang telah diseduh air panas dan mentimun.      Saus ini dibuat dari air matang, gula merah, cuka, dan rempah-rempah yang terdiri dari lada merah, bawang putih, ebi, dan garam. Taburan bawang goreng dan kerupuk mie renyah. Meski tidak dibuat dari buah-buahan dan sayuran segar, nama rujak dalam masakan ini sep...